HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j


Overige Specialiteiten

Dagje mee met Sammy van Rengs

 
Ik ben Sammy van Rengs, 18 jaar. Ik ben sinds kort op mezelf gaan wonen in Venlo.
Een hele nieuwe ervaring en natuurlijk ook wennen want we zijn met z’n vijven thuis en dan ben je ineens alleen, dat is toch wel stil.
Ben een sociaal persoon en dus vind ik tijd met vrienden en familie belangrijk.
 
Welke opleiding volg je momenteel bij de Huizenaar Academie?Sammy academie huizenaar
Ik doe de Rijks erkende Kappers opleiding. Ik heb deze keuze gemaakt om mezelf tijd te besparen qua leren. De opleiding van de Huizenaar Academie vind ik ook beter dan mijn vorige school. Ik zit nu in het tweede leerjaar.
 
In welke salon werk je en wat mag je daar zoal doen?
Mijn vaste salon is Hof van Egmond (Karel van Egmondstraat - Venlo Oost) hier mag ik alles behalve dames knippen, dit ga ik doen als ik mijn opleiding goed heb afgerond. Verder doe ik de bestelling van onze koffiehoek en zorg ik dat de leesboekjes bij ons op orde zijn. Met het team zorgen we er samen voor dat de hygiëne in onze salon op peil is. Zoals ze zeggen ‘een team, een taak’
Wat vind jij leuk aan het werken met mensen?
Ieder mens is uniek en ieder mens heeft ook weer ander haar. Dit maakt dat er veel variatie in mijn vak zit. Iedereen heeft dan ook andere behoeftes voor het haar en daar wil ik iedereen graag mee helpen.
 
Heb je een leuke anekdote uit de salon
Als ik moet niezen nies ik een stuk of 5-6 keer achter elkaar en ik moest een keer iemand kleuren en toen voelde ik al dat ik moest niezen. Mijn klant was van alles aan het vertellen, ik probeerde me te concentreren om niet te gaan niezen. Toen ze een vraag stelde keek ze me aan en begon te lachen. Ze merkte dat ik door mijn concentratie om niet te niezen niet alles had gevolgd, ik heb daarom uitgelegd dat ik moest niezen maar als ik moet niezen nies ik 5-6 keer achter elkaar en dat wilde ik voorkomen. Uiteindelijk heb ik niet meer hoeven niezen.
 
Welk haarverzorgingsproduct gebruik je zelf en waar­om?
Zelf gebruik ik de Magistral lijn van Kérastase. Dit gebruik ik omdat ik dik en droog haar heb. Ik vind de behoeftes van mijn haar belangrijk daarom deze keuze. Qua styling gebruik in de Oléo-Curl crème van de Kérastase en de Fix Design van de L’Oréal. Ik gebruik de Oléo-Curl crème om mijn krul net iets subtieler te maken en de Fix Design gebruik ik nadat ik met de diffuser mijn haren heb gedroogd. Zelf laat ik ze altijd wel nog een beetje vochtig omdat het anders te erg gaat pluizen. Daarna spuit ik de Fix Design erin en knijp ik mijn krul er net wat beter in.
 
Welke training krijg je vandaag?
Op dit moment heb ik wassen, föhnen en vlechten gedaan.
 
Wat leer je tijdens deze training?
Hier leer ik het haar in model te brengen en mijn klanten met mooi haar de deur uit te laten gaan.
 
Wat ga je doen bij je model?
Mijn model heb ik gewassen en haar de lijn van Kérastase voor beschadigd haar geadviseerd. Tijdens het föhnen wilde ze een beetje slag erin geföhnd hebben dus dat heb ik gedaan. Daarna wilde ze ook nog een vlecht met een visgraat erin.
Welk blok krijg je hierna?
Ik heb mijn examens dit jaar voor kapster maar ik ga nog verder studeren tot all round kapster.
Hoelang duurt je opleiding nog?
Het duurt als dit jaar is afgelopen nog 1 jaar.
 
Film Sammy klein
 
Dit interview is terug te lezen in de Huizenaar Glossy zomereditie van 2017
HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j