HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j


Overige Specialiteiten

Een dag mee met...Michelle

 

Michelle Beckers is student aan de Huizenaar Academie en is gestart met het blok kleuren waarbij wordt geleerd om diagnoses te stellen, kleur klaar te maken, kleur in te zetten, producten aanbevelen en People Skills. Michelle vertelt wat ze op een willekeurige trainingsavond meemaakt. ‘Wat ik vanavond bij mijn model heb gedaan is op de aanzet van het haar een violet-kleurige verf gezet en ik heb voor de lengtes en punten een spoeling in dezelfde kleur gebruikt. Ze kwam binnen met rode haren met zwarte lowlights en we hebben meteen samen gekeken wat het mooist zou staan bij haar en wat ze zelf mooi vindt. 

Michelle 2

 

 

Tijdens iedere training start en eindigt iedereen tegelijk. Als eerste begin ik met het invullen van een diagnoseformulier. Je dient bij elk model een nieuwe diagnose te stellen, omdat elke klant recht heeft op persoonlijk advies. Het vaststellen van de toestand van haar en hoofdhuid plus de gewenste behandelingen noemt men diagnosestellen. Samenvattend kun je stellen dat de uitkomst van een kleurdiagnose aangeeft wat de wensen zijn van de klant, de conditie van het haar en vervolgens bepaal je een behandelingsplan. Dit behandelingsplan maakt je uiteindelijke receptuur duidelijk. In dit geval gebruik ik zowel verf als kleurspoeling als kleurproducten. Als het hele plan is ingevuld, komen we gezamenlijk bij elkaar om te zien en te controleren wat er is afgesproken met het model. Hierna ga ik aan de slag met het nauwkeurig afmeten van de hoeveelheid kleurproducten. Als ik klaar ben wordt er een beoordeling gegeven en niet goed is een onvoldoende. Om geen onvoldoende te krijgen is het belangrijk dat ik me thuis goed voorbereid volgens het technisch plan. Des te eenvoudiger is het in de training.

 

 

Naast het volgen van deze opleiding, ben ik ook werkzaam in de salon op de Gasthuisstraat in Venlo. Het werk bevalt me hartstikke goed! In 3,5 jaar kun je hier jouw diploma halen. Leren en werken, zodat jij jouw kennis direct in de praktijk kunt brengen. Het betekent dat je wordt opgeleid door de beste stylisten in een professionele salon in een erkend leerbedrijf.  Wanneer je daadwerkelijk interesse hebt, aarzel dan niet om het online sollicitatieformulier in te vullen op www.huizenaar.nl zodat je uitgenodigd wordt voor een intakegesprek. In de salon is het vaak druk en om ervoor te zorgen dat iedere JuniorStylist genoeg aandacht krijgt, daarom krijg je een eigen mentor toegewezen. Door middel van deze praktijkervaring kunnen modetrends en nieuwe technieken rechtstreeks in de opleiding geïntegreerd worden, daar kun je alleen maar van profiteren! 

Michelle 1

Ik wil graag nog lang deel uitmaken van team Huizenaar.’

 

Dit artikel is ook terug te lezen in onze Newspaper, edite winter '15-'16

HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j